LEI Service – hur fungerar LEI Service?

LEI Service är en LEI-tjänsteleverantör från Danmark som numera även erbjuder svenskar en plattform för registrering, förnyelse- och överföring av Legal Entity Identifier. Man är en officiell agent för GLEIF som är den organisation som står bakom systemet med LEI. LEI Service lanserades i Sverige 2020 och har tack vare billiga priser för LEI kunnat ta marknadsandelar från bland annat NordLEI och SverigeLEI.

Varje tjänsteleverantör av LEI är kopplad till en Local Operating Unit (LOU). Den LOU som LEI Service samarbetar med är Rapid LEI. Detta till skillnad från exempelvis NordLEI som är kopplad till GMEI Utility. Rapid LEI är en ackrediterad LOU vilket innebär att man har tillstånd från GLEIF att utfärda leikoder. När du vänder dig till LEI Service för registrering- eller förnyelse av LEI kan du därmed lita på att allt går rätt till.

Vad gör LEI Service?

LEI Service verksamhet går ut på att erbjuda registrering och förnyelse av LEI nummer. Detta till en av de lägsta priserna på marknaden och i skrivande stund kan du genomföra registrering- och förnyelse till exakt samma priser som du kan göra här på LEI Registrering. Man erbjuder en enkel ansökningsprocess och skulle det uppstå frågor längs vägen så har du som kund även möjlighet att få svensk support via telefon. Något som inte är en självklarhet hos andra lågprisleverantörer på marknaden.

När du väljer att registrera en leikod via LEI Service så är det inte LEI Service själva som utfärdar koden. Detta görs istället av den ackrediterade LOU som LEI Service är kopplad till. Precis som här på LEI Registrering så är det Rapid LEI som är den Local Operating Unit som utfärdar koden till ditt företag eller din organisation. Registreringen av LEI nummer via LEI Service sker helt digitalt och ansökningsprocessen tar enbart någon minut. Betalning sker via VISA eller Mastercard.

LEI Service
LEI Service är grundat i Danmark och erbjuder registrering- och förnyelse av LEI till både svenska och danska företag och organisationer

Priser hos LEI Service

Hos LEI Service kommer du betydligt billigare undan än hos många andra tjänsteleverantörer av LEI så som NordLEI och Netlei. Precis som Leiregister.se är man en lågprisleverantör där du slipper betala mer än nödvändigt för registrering- och förnyelse av leikod. Dessutom har man samma priser för både registrering- och förnyelse vilket inte alltid är en självklarhet. Väljer du att förnya för flera år i taget kan du räkna med rabatt.

En ny leikod hos LEI Service kostar 700 kr + moms för ett år. Väljer du istället att registrera koden för 3 år på en gång så blir det årliga priset för din LEI 1800 kr och du sparar således 300 kr. Vill du spara ännu mer så registrerar du för 5 år direkt och betalar totalt 2750 kr. Detta innebär en årlig kostnad på 550 kr + moms.

När det gäller förnyelse- och överföring av LEI så är priserna detsamma. Vilket innebär att du kan förnya din leikod mellan 550-700 kr.

Tjänster hos LEI Service

De tjänster som idag återfinns hos LEI Service är registrering av LEI-nummer, förnyelse av LEI-nummer samt överföring av LEI. Det sista innebär att du kan överföra din leikod från en annan tjänsteleverantör till LEI Service. Den främsta orsaken att göra detta är att du betalar för mycket för din LEI hos befintlig leverantör. En överföring går att göra när som helst men vanligt förekommande är att man gör det i samband med att koden ändå ska förlängas.

Hos LEI Service finns det även en stor kunskapsbas där du kan lära dig mer om LEI och systemet kring denna unika kod. Det som inte återfinns hos LEI Service idag är en sökfunktion där man kan söka på leikoder, företag och organisationer. Något som erbjuds hos de flesta LEI-tjänsteleverantörer idag.