Förnya LEI-kod på 2 minuter

Fyll i formuläret innan 16:00 och få din LEI förnyelse redan samma dag.

Vi hjälper svenska företag och organisationer att förnya LEI kod på 2 minuter. Vi vågar påstå att vi är den billigaste LEI-tjänsteleverantören på marknaden.
Hos oss förnyar du Legal Entity Identifier för halva priset mot den dyraste konkurrenten.

Så förnyar du LEI Kod

Förnya
Ansök om förnyelse av LEI

Välj förnyelse av LEI-kod i formuläret ovan och fyll i ditt firmanamn.

Validering och betalning
Betala och få din ansökan validerad

Genomför betalning för din förnyelse innan vi validerar din ansökan.

Bekräftelse på förnyelse
Få bekräftelse inom 12 timmar

LEI Registrering skickar en bekräftelse av förnyelse av LEI till din e-post inom 12h.

Förnyelse av LEI

För att din LEI-kod ska fungera och vara giltig så behöver denna förnyas varje år. LEI förnyelse är således nödvändigt för det företag eller den organisation som handlar med värdepapper. Här på Leiregister.se kan du förnya LEI Kod till en av marknadens lägsta priser. Du väljer själv om du vill förnya för 1 år, 3 år eller 5 år. Väljer du att förnya din LEI Kod i 5 år så betalar du endast 550 kr + moms per år. I denna kostnad ingår alla avgifter så som GLEIF:s årliga avgift om $11.

Så fungerar förnyelse av LEI Kod

Eftersom giltighetstiden för en LEI Kod är begränsad så krävs det att företaget eller organisationen förnyar LEI-koden för att denna ska fungera och vara giltig. Detta är ett måste för det bolag som vill fortsätta ha möjlighet att göra transaktioner på värdepappersmarknaden. När ditt LEI har gått ut så kan du inte ansöka om ett nytt LEI. Istället är det din utgångna LEI-kod som måste förnyas. Detta kan ske via tjänster så som den vi erbjuder här. Eftersom LEI-koden är en unik identitetsbeteckning så kan denna inte ändras när ett företag eller en organisation väl fått en kod tilldelad sig.

Är du osäker på när din LEI-kod går ut så kan du göra en sökning i databasen som återfinns hos GLEIF. Där kan du antingen söka på företagets namn eller på den unika alfanumeriska koden som du fått tilldelat ditt företag. I databasen hos GLEIF återfinns alla Legal Entity Identifiers. Har du ett företag som innehar en LEI-kod men inte längre är aktivt på värdepappersmarknaden så finns det inget krav på att du ska förnya LEI-koden. Däremot är det alltid bra att ha ett aktivt LEI ifall man återigen skulle vilja delta i handeln med värdepapper.

Frågor & Svar

En LEI-kod är giltig under ett års tid. Därefter måste en förnyelse ske. För att se när du behöver förnya LEI föreslår vi att du gör en sökning på ditt företagsnamn i GLEIF:s databas.

Har ditt LEI gått ut behöver du förnya denna. Detta gör du via en tjänst för LEI-registrering så som den som återfinns här på sidan.

Ja, via Leiregister.se kan du genomföra en förnyelse som gäller upp till 5 år. Det är då tjänsteleverantören som ser till att den årliga förnyelsen sker automatiskt.

Det företag eller den organisation som har en LEI-kod och som avser att fortsätta vara aktiv på värdepappersmarknaden måste förnya sin LEI-kod när denna går ut.

Kostnaden för förnyelse av LEI skiljer sig åt mellan olika tjänsteleverantörer. Hos oss på Leiregister.se kan du förnya ditt LEI från 550 kr/ år + moms.

Giltighetstid för LEI-kod

Vill du fortsätta vara aktiv på värdepappersmarknaden med ditt företag eller din organisation så är det av yttersta vikt att ha en giltig LEI-kod. Giltighetstiden för en LEI-kod är ett år vilket innebär att du som har en kod som utfärdats 2020-02-03 måste förnya denna innan 2021-02-03. Här på Leiregister.se kan du ansöka om förnyelse av LEI-kod upp till 5 år. Detta gör att du själv slipper att hålla koll på giltigheten varje år. Detta sköter istället vi åt dig.

Vad är LEI överföring?

Det företag som innehar en LEI-kod har möjlighet att göra en LEI överföring. En LEI överföring innebär att man flyttar sin LEI-kod till en annan leverantör. Anledningen till att man gör detta kan vara att man vill ha alla sina LEI-koder samlade hos samma leverantör. Önskan om överföring kan också bero på att man är missnöjd med priserna hos den LOU som man har fått sin LEI utfärdad av.

Om du är missnöjd med den LEI leverantör som du har idag så kan du välja att överföra din LEI till RapidLEI via oss på Leiregister.se. Detta gör du genom att använda dig av formuläret ovan. Under tiden din LEI flyttas till en annan LOU kommer inte själva LEI numret att ändras. Använder du vår tjänst för överföring av LEI så tar överföringen som längst sju dagar.